关于动植物的初中英语阅读理解练习题及答案.

网上有关“关于动植物的初中英语阅读理解练习题及答案.”话题很是火热,小编也是针对关于动植物的初中英语阅读理解练习题及答案.寻找了一些与之相关的一些信息进行分析,如果能碰巧解决你现在面临的问题,希望能够帮助到您。

All plant cells are capable of taking up water. Even dead ones do to a certain degree. Absorption of water by dead cell walls makes wood become larger. In common land plants, the living cells of roots take up most of the water. Land plants without roots do exist, however. Those greenish-yellow lichens(苔藓)you seen on rocks in the high mountains have no roots. Half a billion years ago, when water plants started to enter the land, the first land plants did not have roots.

Even among the flowering plants, one finds rootless forms. These flowering plants are "the higher plants" because they evolved(进化) recently and are thus considered higher on the evolutionary scale(进化树). In the Peruvian desert, there grows one of these rootless higher plants, a bromeliad. It is a relative of the pineapple. Even if this plant had roots, they would be of no use, because the place where the plant grows never rains. The plant gets its water only from the dew(露水)it collects at night, when its leaves cool off. Such rootless plants, of course, can be moved with ease, but they will only grow when they are placed out in the open. If they are placed too near a house, the radiation from the heat of the house prevents the leaves from cooling and prevents dew from forming, then the plant dies. In the southern United States and in Puerto Rico, one sees bromeliads growing high above the streets on the insulation(绝缘物)of electric wires. These plants get their water from rain, and the only soil they ever come in contact with is the dust that may blow on their leaves.

1. Wood becomes larger because of _____.

A. dead cell walls  B. water entering dead cells

C. the growth of cells D. the death of cells

2. From the passage we know that the evolutionary scale is graded according to _______.

A. evolutionary cycles B. heights and depths C. time D. kinds

3. The most suitable title for this passage is "__________".

A. Absorption of water by plants B. Rootless plants

C. Plants in the desert D. Higher plants

4. All plant cells are capable of ______.

5. These flowering plants are ______ because they evolved recently and are thus considered higher on the evolutionary scale.

要答案就追问哟

选项A. Some chimps lower their cry to keep food away from others.意思是:一些猩猩降低叫声的音量,目的是不让其他动物知道它发现了食物。keep...away from使...远离

选项B. The losing chimp won the fight by taking the winner's hand.意思是:打斗输了的猩猩通过抓住胜者的手来赢得胜利。

你所说的倒数第三段最后一句你理解错了After a fight, the losing chimp will give its hand to the other. When the winning chimp puts out its hand, too, the chimps are friendly again. But an animal expert once saw a losing chimp take the winner's hand and start fighting again.意思是:打斗后,输 了的猩猩会把手递给对方。获胜方也会伸出手,两个猩猩便重归于好了。可是动物专家曾经看到过打输了的猩猩拉起胜方的手后,再次开打。

明白了意思,你还认为B对吗?

关于“关于动植物的初中英语阅读理解练习题及答案.”这个话题的介绍,今天小编就给大家分享完了,如果对你有所帮助请保持对本站的关注!

(37)

猜你喜欢

发表回复

本站作者才能评论

评论列表(3条)

  • 一只湛恩呀的头像
    一只湛恩呀 2025年10月24日

    我是道康号的签约作者“一只湛恩呀”

  • 一只湛恩呀
    一只湛恩呀 2025年10月24日

    本文概览:网上有关“关于动植物的初中英语阅读理解练习题及答案.”话题很是火热,小编也是针对关于动植物的初中英语阅读理解练习题及答案.寻找了一些与之相关的一些信息进行分析,如果能碰巧解决你...

  • 一只湛恩呀
    用户102402 2025年10月24日

    文章不错《关于动植物的初中英语阅读理解练习题及答案.》内容很有帮助

联系我们:

邮件:道康号@gmail.com

工作时间:周一至周五,9:30-17:30,节假日休息

关注微信